Detalii colaborare

Cum functioneaza magazinul?

Magazinul LifeProtecta este de tip dropshipping, adica produsele tale vor fi listate, dar nu vor exista fizic in depozitul magazinului. Clientul cumpara produsul tau din magazin, iar livrarea lui o faci tu prin curier.

Comenzile si adresele de livrare le vei primi pe e-mail, in momentul in care clientul face achizitia de pe site. Asta inseamna ca trebuie sa ai un contract cu o firma de curierat care sa livreze produsele.

Bineinteles ca nu trebuie sa chemi curierul pentru fiecare comanda primita pe e-mail, deoarece e posibil sa fie mai multe comenzi in ziua respectiva. Curierul va veni o singura data pe zi si va prelua toate coletele cu toate comenzile primite in ziua respectiva cat si cele din ziua anterioara care ti-au sosit pe email, dupa ce el a preluat din ziua anterioara. Clientii pot face achizitia produsului tau oricand, chiar si noaptea, iar comanda acestuia iti va fi trimisa automat pe e-mail. De aceea e important sa-ti verifici e-mail-ul zilnic, pentru a putea ambala si pregati coletele pentru a fi predate curierului.

Comenzile primite in zilele de sambata si duminica, sau din zilele in care curierul nu lucreaza, vor fi livrate in ziua lucratoare urmatoare.

Costul livrarii

Tu stabilesti costul livrarii insa acesta trebuie sa fie fix indiferent de locatia in care se livreaza produsul, pentru ca va fi afisat alaturi de pretul produsului. Clientul trebuie sa stie in momentul achizitiei cat costa livrarea, pentru ca o va achita in avans odata cu produsul. E necesar sa faci un contract cu o firma de curierat pentru a avea preturi de livrare competitive. Firma de curierat iti va livra coletele si iti va factura livrarile lunar sau la doua saptamani.

Costurile cu livrarile iti vor fi rambursate de catre magazinul Lifeprotecta, deoarece ele au fost incasate de la client.

Conform legii clientul are dreptul sa returneze produsul in termen de 14 zile de la primirea lui, fara sa dea vreo explicatie, iar magazinul este obligat sa-i returneze banii. Citeste aici despre returnarea produselor sa vezi in ce conditii clientul are dreptul sa returneze produsele. De aceea magazinul iti va transfera banii incasati de la client dupa 14 zile. Comisionul magazinului e de 12% din valoarea produsului, magazinul iti va emite o factura de comision la fiecare transfer bancar catre tine. Factura nu va contine TVA. Contravaloarea acesteia se retine din suma pe care magazinul o va transfera catre tine.

In cazul in care marja de adaos a unora dintre produsele tale e prea mica pentru a acoperi acest comision, magazinul va aplica adaos comercial suplimentar. 

Exemplu: Sa spunem ca la produsul “miere de albine poliflora” nu poti acorda magazinului discount de 12%, ci doar de 8%. Magazinul va afisa pretul produsului “miere de albine poliflora” cu 4% mai mare decat cel afisat in magazinul tau propriu.

Pretul produselor

Daca unele dintre produsele tale au pretul prea mic pentru a fi profitabila ambalarea si timpul alocat livrarii, este bine sa faci “pachete de produse” care sa fie afisate in magazin.

Nu doar acesta e motivul pentru care produsele nu trebuie sa fie foarte ieftine. In general clientii evita sa cumpere un produs care costa mai putin decat livrarea lui. Pretul optim pentru un produs care se livreaza prin curier ar trebui sa fie mai mare de 50 de lei.

Astept de la tine intrebari suplimentare si m-ar bucura sa colaboram!

Mihai Anghelache

Tel: 0723 608 639

E-mail: office@tehnodesign.ro