Returnare produse

Retur produse

Conform legislației din România consumatorul poate returna produsele cumpărate de pe site-ul  magazin.life-protecta.com/ în termen de 14 zile calendaristice de la primirea lor, fără a fi invocat vreun motiv și fără a suporta alte costuri cu exceptia costurilor directe de returnare a produselor, conform Ordonentei Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

Conform legislatiei romanesti in vigoare, renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului este aplicabila doar consumatorilor clienti persoane fizice (OG 130/2000 Art 2 (1) lit. b).

Va rugam ca pentru a va exprima renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului, sa folositi Formularul de Retur alaturat.

Păstrarea dovezii achiziționării produsului (contract, factură sau bon fiscal) este necesara pentru retur.

In 48 h de la receptionarea email-ului dvs, un operator va confirma primirea cererii, astfel, doar aceste notificări scrise sunt luate în considerare. Cererile de retur înregistrate după 14 zile calendaristice, nu sunt preluate de operatorii societății, fiind considerate nule.

Situații în care returnarea produselor nu este posibilă:

  • Achiziționarea unor produse personalizate după dorința cumpărătorului, cu specificații diferite față de obiectele de serie obișnuite;
  • Achiziționarea unor produse sigilate, care prin folosință nu mai sunt în această stare și nu mai pot fi folosite din nou din motive ce țin de igienă sau de protecția sănătății;
  • Produse care după cumpărare au fost amestecate cu alte elemente și care sunt inseparabile;
  • Produsele care expiră rapid, iar la retur nu ar mai putea fi revândute altor cumpărători;

Produsele trebuie returnate în aceeasi stare în care au fost primite și însoțite de documente (factură fiscală sau bon fiscal), bine ambalate şi protejate. Ambalajul produsului nu trebuie să prezinte deteriorări sau urme ale altor corpuri străine.

Dacă produsul returnat este deteriorat, are pete, zgârieturi, ciobituri, lovituri, este murdar ne rezervăm dreptul de a refuza produsul. În cazul unui refuz, costurile de transport tur-retur cad în sarcina expeditorului.

În cazul returnării unui produs deteriorat, plata daunelor cade în sarcina cumpărătorului, în acest caz banii returnați fiind proporționali cu valoarea produsului returnat.

Produsele si coletele continand produse care nu corespund din punct de vedere estetic, au urme vizibile de deteriorare, nu sunt in stare buna, vor fi refuzate. In acest sens, Producatorul va fotografia in prezenta curierului coletul si/sau produsele si va intocmi un proces verbal in care va fi specificata starea coletului si/sau a produselor.

Rambursarea contravalorii produsului se va face in termen de maximum 15 zile calendaristice de la primirea coletului in contul mentionat de Dvs. in acest formular.

Coletele pot fi livrate cu orice firma de curierat, cu conditia ca ele sa fie livrate la adresele furnizorilor care va vor fi aduse la cunostinta prin e-mail (Nu ridicam colete de la depozitele firmelor de Curierat sau Posta Romana)

Adresa de livrare marfa retur
 va va fi adusa la cunostinta printr-un e-mail.